4739040469.8dd5717.c66039f11f404fb1ad9b77c1a7c3ee73

The Barn x Beans&Dots x ROK Espresso

Abia ce am făcut ochi în dimineața asta de am și sărit ca ars din pat, cumva ros de gândul că nu mai avem cafea, așa că odată ce s-a trezit și Andreea ne-am îmbrăcat cu ce am apucat și am pornit către Beans&Dots.

Background:  Andreea aflase de noul loc ce a deschis chiar înainte de sărbătorile de iarnă. L-am și văzut într-o seară, între Crăciun și Revelion când mergeam cu un etaj mai sus in aceeași clădire. Era la parter, însă avea un anunț mare pe ușă cum că reîncep programul în noul an. Prin hubloul superb din ușă vedeam interiorul, fad luminat de privirea unui felinar stradal, umbra câtorva picioare de scaune, un spațiu întins și un colț de bar pe care trona un La Marzocco. Atât. Ah, și beznă. Andreea în mod specific era tare entuziasmată să „venim să bem cafea și aici, pentru că am văzut pe insta fotografii cu locul și e suuuuper super fain.

Am fost primiți acolo de un staff excelent. Am mers la bar să comand, am văzut punguțele de cafea marca The Barn și nu m-am putut abține. Am purtat o discuție cu unul din cei doi barista care m-a întrebat imediat la ce urmează să folosesc cafeaua, ce fel de espressor am și daca o râșnesc eu și îndată ce i-am povestit, s-a arătat foarte entuziasmat de faptul că sunt și eu la rândul meu pasionat de cafea. M-a și felicitat, lucru care m-a făcut să înțeleg că oamenii de acolo fac ce fac din pură pasiune, altfel ar fi fost total indiferenți față de ce metode folosesc pentru a face espresso acasă.

Așadar am mers la măsuța de la geam cu un Flat White delicios, un croissant pufos și o punguță de boabe de cafea The Barn – Sortimentul: Kangunu AA din Embu, Kenya.

Kangunu AA, Embu Kenya Embu este o regiune din apropierea muntelui Kenya. Am citit în superba carte a lui James Hoffmann cum că în regiunea Embu, aproximativ 70% din populație se ocupă de cultura de cafea, așadar este o regiune în care oamenii își câștigă traiul în mare parte din comerțul cafelei, dar și al ceaiului.

Cafeaua de aici crește la altitudini intre 1300 și 1900 de metri, iar principala recoltă de cafea are loc între lunile octombrie și decembrie.

Oricum, să vă povestesc despre cât este de bună cafeaua asta. Am ajuns acasă și, ca de fiecare dată, am pregătit frumos totul pentru a începe prepararea cafelei.

Nu pot să vă descriu îndeajuns de îmbătător pe cât a fost în realitate mirosul ce m-a lovit când am deschis punga de cafea. Pe ambalaj era scrisă o referință, o sugestie de note pe care le are acest sortiment, respectiv Liquorice, Blackberry, Juicy.

Se zice că e un lucru subiectiv cu notele unei cafele, că ar fi una dintre cele mai dificile părți la degustare, cea de a numi aromele, gustul cafelei, așadar am să fac și eu o descriere amatoricească a ceea ce am dedus: primul lucru la care mi-a fugit gândul a fost la castane prăjite, apoi o vagă amintire a unui miros dintr-o cafenea draga mie, din Viena – Hawelka. Mi-a amintit de un miros de prăjitură Pădurea Neagră, proaspăt coaptă în cuptoarele vieneze.

Am cântărit 18 grame pentru un dublu shot espresso, am râșnit cu un Lelit PL 043 și am stors ce e mai bun din ea cu un ROK espresso manual. Am făcut microfoam cu un tel electric într-o latieră timp de un minut, cu laptele încălzit la 50 de grade Celsius și ne-am bucurat de o cafea excepțională.

Cu toate astea, este destul de scumpă o astfel de pungă, însă pentru un cafegiu poate fi considerat un răsfăț pe care din când în când și-l permite. Dacă am locui în Berlin ar fi mai ușor să primim în proviziile săptămânale un pachet de cafea The Barn.

Oricum, vă recomand din tot sufletul să vizitați Beans&Dots – veți cunoaște un staff super comunicativ, veți descoperi un spațiu aerisit, cu aer nordic în design și minimalism, cât și un mic magazin din care poți cumpăra obiecte unice de tot soiul – de la semne de carte, la căni, bijuterii, obiecte vestimentare sau pături și cuverturi.

Enjoy and remember:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *