4739040469.8dd5717.c66039f11f404fb1ad9b77c1a7c3ee73
Andrei Purcarea Playlist DeadDuminica

Playlist DeadDuminica 1

Dacă tot ascult muzică en-gros și pățesc să îmi las uneori creierul masat de unde sonore, seara, pe canapea, m-am gândit că aș fi tare egoist să țin asta pentru mine. Așadar, fără să fac o prea mare introducere, rubrica Playlist DeadDuminică va celebra moartea ultimei zile din săptămână cu o coloană sonoră care să ne lase cu o brumă de nostalgie a zilei ce trece și un pic de mister cu privire la săptămâna ce urmează.

Dragii mei, vă prezint primul DeadDumincă. [există și o versiune audio a postării (fără piese) pe care o puteți auzi dând click AICI]

  1. Ane Brun – These Days / It all starts with one 

Dacă ascultați pe un sistem stereo, inevitabil veți simți atunci când bat tobele cum se prăvălește peste voi ropotul lor și vin rostogolindu-se ca buștenii în jos la vale.  La 2.58 avem acel break, cu bas-ul care bubuie ca pulsul acoperit de piele.

2. Darkside – Metatron / Psychic 

Albumul Psychic e o călătorie în cosmos. Nicolas Jaar si Dave Harrington se îmbină de minune într-un album cu un mix excelent pe fiecare piesă, efecte deosebit de hipnotice care joacă ping pong cu auzul tău la tot pasul. Ai tendința să închizi ochii și să trasezi liniile fiecărui sunet cu ochii minții în schimb. Dacă o faci, vezi pe unde umbli – ai grijă să nu te împiedici de vreo stea.

 

3.  Elsiane – Space Between Us / Death of the Artist

Elsiane are o voce extraterestră. Când se îmbină cu un astfel de instrumental, e greu să nu pui pauză timpului și să rămâi doar tu cu piesa și vocea care chiar și dacă ar fi fost neacompaniată de vreun sunet de instrument, ar fi putut să picteze de una singură o lume a ei.

4.  FKA Twigs – Give Up / LP1

Un gen R&B Alternativ / Downtempo / Ethereal – greu de numit, de fapt. Majoritatea pieselor FKA Twigs au nota asta de R&B bântuit, care face dintr-o piesa care cu un negativ comercial, ar fi fost un “just another r&b track”. Not this time.

5. Gotan Project – Paris, Texas / Lunatico 

Un fel de “cum ar suna melodia pe care Escobar ar dansa un ultim tango?” . Piesa este un cover al coloanei sonore pentru filmul Paris, Texas al lui Wim Wenders, cantata de Ry Cooder. E Gotan Project. No further introductions needed.

6. Made In Heights – Panther / Without My Enemy What Would I Do

Piesa Murakami mi-a atras super mult atenția când a apărut, cu mulți ani în urmă. De atunci, dintr-un motiv sau altul, nu am mai ascultat-o și nu am mai căutat alte piese de la Made In Heights – până acum. Când am dat de hipnoza asta numită Panther.

7 . New Navy – Zimbabwe (Flume Remix) / Flume: Deluxe edition

Era o după-amiază de iulie. Stăteam cu un pahar gol pe jos, cu geamurile deschise. Se însera și bătea un vânt fierbinte prin balcon, filtrat de perdea, care-mi aburea buza paharului cu urme de socată. Era cald, totul portocaliu și speram la o noapte cu vânt puțin mai răcoros, cu un pahar cu un cocktail rece, pe un bloc, la un rooftop party. – That’s what it feels like.

8. Nicola Cruz – Cumbia del Olvido / Prender el Alma 

Exact așa sună un concediu în Cuba. Havana în pahar, un trabuc și un ziar si un Chevrolet Bel Air din care se aude piesa asta după o noapte nedormită.

9. Nicolas Jaar – Wildflowers / Sirens

Nici Nicolas Jaar nu mai are nevoie de introducere sau prezentare – la fel de cosmic cum îl știm deja, doar că Wildflowers are ceva aparte, o muzicalitate mai rar întâlnită în repertoriul lui Jaar, dar nu aveau cum să lipsească efectele și stereofonia ce provoacă o așa mare dependență la piesele lui.

https://soundcloud.com/vano5oft/nicolas-jaar-wildflowers

10. Nuage – Colors / Prints of you

Am dat de piesa asta pur întâmplător, după care m-am rugat să pățesc asta cât mai des. Beat-urile se îmbină atât de bine cu vocea și ecoul și acel vuiet de saxofon, ocazional, încât cred ca dacă nu am somn, piesa asta ar înlocui orice remediu.

Restul, duminica viitoare. Enjoy!

 

P.S: Am ascultat piesele în format FLAC pe PC. YouTube ciupește din calitate așa că dacă vreți să auziți ceva frumos, să le căutați fie în formatele respective, fie pe Tidal HiFi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *